Antifriz Nedir? (Nasıl Kullanılır)


Otomobiller için çok önemli bir kış koruyucusu olan antifriz sadece kış aylarında değil dört mevsimde de kullanılabilir.




Kış mevsiminin en önemli koruyucu maddesi olan antifriz biliyor musunuz? Tanınmış bir motor yağı şirketinin web sitesinde yer alan habere göre, kışın son derece önemli bir otomotiv koruyucu olan antifriz sadece kışın değil dört mevsimde de kullanılabilir. Metal ve katkı maddeleri katkı maddeleri aynı anda korozyona ve korozyona karşı koruduğu ve kışın donmayı önlediği için yaz mevsiminde ısıyı önlemek için antifriz 4 mevsim kullanılabilir.


Donma noktasına dikkat

“Ne kadar çok antifriz kullanırsam, o kadar fazla koruma veririm” yanlış fikir. -12 derece olan donma sıcaklığı su ile karıştırılır ve donma sıcaklığı -65 dereceye düşer. Bununla birlikte, antifriz + su karışımındaki antifriz oranı arttığında donma noktası bir dereceye kadar düşer ve sonra tekrar yükselir. Bu nedenle, doğru miktarda suyla karıştırmak önemlidir. Su akışı yüzde 70'i geçerse, donma hızı yüzde 30'un altına düşer ve aşırı ısınma tehlikesi vardır.

Türkiye iklim koşullarında antifriz kullanımı arasında yüzde 33 ile yüzde 50 arasında maksimum koruma sağlamak için tavsiye edilir. Karışımı hazırlarken sert sudan kaçınmalısınız. Çünkü sert su, koruyucu katkı maddelerinin antifriz içindeki etkisini azaltır. Bu nedenle, musluk suyu yerine yumuşatılmış ve arıtılmış su kullanılması önerilir.

"Antifriz ilavesi veya değiştirilmesi, okla ölçüm yapıldıktan sonra ele alınmalıdır." Cihaz, karışımdaki sadece etilen glikol miktarını ölçer. Formüldeki koruyucuların durumu hakkında bilgi vermez. Bu nedenle, soğutma sistemini korumak için antifriz gücünü ölçemez.

Antifirizler farklı olabilir

Antifrizin değiştirilmesi yılda bir kez yapılmalıdır. Ancak, üreticinin tavsiyelerini dinlemek en iyisidir. “Tüm antifrizlerin aynı olduğu” fikri de yanlış olanlardan biri. Çünkü piyasadaki antifriz arasında kalite açısından büyük fark var. OAT (organik asit teknolojisi) tarafından üretilen antifrizler, katkı maddelerinin kimyasal özellikleri nedeniyle daha dayanıklıdır ve daha iyi korozyon koruması sağlar. Genel amaçlı antifrizler, genellikle katkı maddeleri olmadan yılda bir kez değiştirilir. Gelişmiş antifriz, daha uzun süre dayandıkça 3 yıla kadar kullanılabilir.
Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit