araba'nın motor yağı değişmezse ne olur ?



Uzmanlar, araç kullanıcıları için araç yağının 8-10.000 kilometre ile değiştirilmesini önermektedir.


Vücudunuzdaki kan, çöldeki su ve motordaki yağ o kadar önemlidir ki, hiç kimse ya da hiç kimse onlarsız hayatta kalmanın bir yolunu bulamaz. Yağ, motor için de önemlidir.

Howstuffworks'teki haberlere göre, motora uygulanan yağ, metale zarar vermeden metale baskı yapmanıza izin verir.
Yağlama pistonları, örneğin, az çok silindirik hareket sağlarlar.

Motor yağlanmazsa, metaller birbirine sürtünerek çok fazla ısıya ve motorda metallerin kaynak için sıcaklığına neden olur.

Elbette, yoldayken bir yere gitmeye çalışıyorsanız, bu sizin için kötü bir haber. Diğer yandan, araba kullanıyorsanız ve aracı döndürebiliyorsanız, motordan bir miktar yağ çekerek motorun tıkanmasını önleyebilirsiniz.

Motor yağınızın kaybolmadığını varsayalım, ama hiç değiştirmediniz. Bu durumda, iki seçenek vardır.

İlk önce, kir yağda birikir. Bir süre sonra, filtre kiri dışarı çeker, böylece bir süre sonra filtre birbirine yapışır ve kirli yağ filtreyi otomatik olarak bypass'a taşır. Kirli yağ kalınlaşır, aşındırıcı hale gelir ve motorun aşınmasına neden olur.

İkinci olarak, yağlar, tiner, korozyon önleyiciler ve sürtünme dişli kutularındaki deterjanlar imha edilir ve yağlama maddesi motor tarafından istenen yağlamayı gerçekleştirmez. Zamanla, yağ kirlenir, kirlendiğinde kayganlığını kaybeder ve parçalar aşınmaya başlar ve motor düşer.

Yağı bir ay boyunca değiştirmediyseniz endişelenmeyin. Yağ değişim zamanını unutursanız, birkaç seçeneğiniz vardır, ancak araçlar için önerilen yağ değişim aralığı 8000 kilometredir. Ülkemizde bu uygulama genellikle 10.000 km.

Ayrıca petrolün fiyatını da değiştirebilir ve binlerce mil sürebilirsiniz. Bununla birlikte, motorunuzu eski yağla uzun süre kullanırsanız, kaçınılmaz olarak kaçınılmaz arızalar ortaya çıkacaktır.

Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit