Roketleme (Kick-down) Sistemi Nedir?


    Otomatik şanzımanlı arabalarda gaz pedalına köküne kadar basmaya Kick Down denir. Eğer araçta kick down varsa gaza köküne kadar bastığınızda hızlanmak için vites küçültür ve vitesler normalden daha yüksek devirlerde atar.
   Yeni nesil araçlarda dibe kadar köklemek gerekmeyebiliyor hatta bazı araçlarda hız vitese oranla düşük devirdeyse ECU bunu kendi sinyal göndererek sağlayabiliyor.Bazı araçlardada S seçeneğini seçtiğinizde buna gerek kalmadan yüksek devirde senkronize vites değişimi gerçekleşiyor.

Kick Down zararlımıdır?

Sürekli yapmak yani ikide bir arabayı kickdown'a düşürmek şanzımanı bozar motor güçlüyse gücü aniden aktarma organlarına verir. Bu sadece şanzımana değil diğer aksamlarada zararlıdır. Kickdown sürekli yapılsın diye konmamıştır sollamalarda makastan kurtulmak için vardır.Hızlanmak için arabayı illaki kickdown'a düşürmek gerekmez gaza basınca şanzıman zaten bir alt vitese geçer ama kickdown'da bu hareket aniden 2 alt vitese düşürmek hızlı bir şekilde gerçekleşir bu yüzden sürekli yapmak şanzımanı bozar.




Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit